Hoe ziet een behandeling eruit?

Hoe ziet een behandeling eruit?

Wij (Margriet of Sida) verwelkomen je en nodigen je uit in onze ruime, lichte spreekkamer. Daar vertel je waarvoor je komt en welke klachten je hebt. Via een paar gerichte vragen proberen wij duidelijkheid te krijgen, maar tijdens dit deel van het gesprek krijg jij vooral de ruimte!

Gaandeweg stellen we meer vragen. Zo krijgen we een zo compleet mogelijk beeld van jou. Kijk er niet van op als wij vragen naar emotionele gebeurte­nis­sen, terugkerende dromen of naar je lievelingseten!

Na ongeveer anderhalf uur weten wij bijna altijd voldoende. Na je bezoek duiken wij in onze Repertoria en Materia Medica (homeopathische handboe­ken) om het best passende homeopathische middel te vinden. Heel af en toe bellen of mailen we je om een aanvullende vraag te stellen.

Hebben wij eenmaal het juiste homeopathische middel gevonden, dan laten we dat meteen weten. Het middel leggen we vervolgens (zonder extra kosten) voor je klaar. Het aantal vervolgafspraken is afhankelijk van de aard en intensiteit van je klacht(en).» Meer weten over homeopathie?

Tarieven

Eerste afspraak (anderhalf uur): € 155

Vervolgafspraak (afhankelijk van de tijd): € 75 tot € 95

Kort consult: € 40 tot € 50

In principe schrijven wij klassieke homeopathische middelen voor. Deze middelen krijg je van ons en zijn bij de prijs inbegrepen.

Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Na het consult ontvang je via e-mail een betaalbewijs. Afhankelijk van je verzekering, kun je (een deel van) het consultbedrag declareren bij je verzekeraar.» Check hier wat je terugkrijgt

Homeopathie voor kinderen

Klassieke homeopathie is bij uitstek geschikt om kinderen (weer) in hun kracht te zetten. Homeo­pathie werkt effectief, maar op een zachte manier en bijna altijd zonder vervelende bij­werkin­gen. Wij kijken naar het totaalplaatje dat je kind laat zien. Zo kunnen we helpen de weerstand van je kind te versterken. Met een sterke weerstand kan je kind een crisis, zoals ziekte of een stressvolle situatie, goed doorstaan.

Kinderen lijken tegenwoordig, soms al vanaf de geboorte, steeds vaker ziek te zijn. Luchtweg­pro­blemen, huiduitslag en oorontstekingen komen vaak voor. Veel jonge kinderen hebben er al een paar antibioticakuren op zitten. Ook gedragsproblemen zien we al bij kinderen op jonge leeftijd. Reguliere medicijnen brengen vaak snelle verlichting van klachten, maar helpen niet op langere termijn. De bijwerkingen brengen bovendien weer nieuwe problemen met zich mee. Nemen wij de signalen die onze kinderen aangeven niet serieus, dan betalen zij op latere leeftijd vaak de rekening!

Zowel met acute als chronische klachten zijn jij en je kind van harte welkom in onze praktijk.

Homeopathie voor volwassenen

Net als kinderen doorlopen ook volwassenen verschillende levensfasen. Tijdens elke fase kun je last krijgen van bepaalde ongemakken of (chronische) aandoeningen. Dertigers en veertigers krijgen steeds vaker te maken met overspanningsklachten of burnout. Vrouwen in de overgang hebben last van opvliegers, terwijl mannen vanaf een jaar of veertig niet zelden prostaatproblemen krijgen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook aandoeningen die niet aan een specifieke leeftijd gebonden zijn. Denk hierbij aan slapeloosheid, vermoeidheid, darmklachten, hoofdpijn, psychische problemen, angst en onzekerheid.

Met klassieke homeopathie kun je in zulke gevallen goede resultaten verwachten. De een zal een snelle verbetering zien, terwijl dit bij een ander heel geleidelijk verloopt. Dat hangt af van de ernst van je klacht, hoelang je de klacht al ervaart en je conditie. Soms zien wij dat mensen, na jarenlang tobben en klacht op klacht gestapeld te hebben, tijd nodig hebben om weer dicht bij de kern te komen. Juist bij zulke mensen valt ons op hoe homeopathie mensen weer in hun kracht kan zetten!

Homeopathie voor ouderen

Het doel van een homeopathische behandeling is het (her)vinden van de balans. Homeopathie helpt, ook bij het ouder worden, je kwaliteit van leven te verbeteren.

Wist je dat wij steeds ouder worden? De gemiddelde levensverwachting van een pasgeborene is nu al rond de 100 jaar. Tegelijk ontstaan chronische ziekten op steeds jongere leeftijd. Het kan dus zijn dat je, omdat je nu eenmaal langer leeft, ook langer last hebt van een chronische aandoening. En dit terwijl je je belastbaarheid en vitaliteit voelt afnemen.

Ook al horen 'ouderdomsklachten' er nu eenmaal bij als je ouder wordt, toch kun je ook op latere leeftijd veel baat hebben bij homeopathie. Bij reumatische aandoeningen, gewrichtsklachten, Parkinson, geheugenproblemen, geriatrische en/of andere ouderdomsklachten kan homeopathie verlichting of vertraging van ziekteprocessen bieden. Homeopathie kan ook ondersteunen bij kanker, naast een reguliere behandeling hiervan.

Homeopathie tijdens je zwangerschap

Misselijkheid, bekkeninstabiliteit, vroegtijdige of pijnlijke weeën, emotionele problemen: zwanger­schapsklachten kunnen de aanstaande moeder en haar ongeboren kindje flink uit hun evenwicht brengen. Homeopathie kan helpen dit evenwicht te herstellen. Wij kijken ook hier weer naar het totaalplaatje. Bovendien is homeopathie 100% veilig voor moeder en kind.

Na de bevalling kan homeopathie helpen bij de gevolgen van een keizersnee, problemen met de hechtingen, borstvoedingsproblemen of postnatale depressie. Bij baby's kan homeopathie van nut zijn bij buikkrampjes, veel huilen, veel spugen, slaapproblemen, huidproblemen of tandjes krijgen.